Basisprincipes van online financiële adviseurs en online financieel advies

12 min


0

Ook al gebruiken consumenten al jaren online bankieren en mobiele applicaties, het concept van online financiële planners zoals Mint is nog nieuw. Hoe werken online financiële adviseurs in vergelijking met een traditionele persoonlijke financiële planningsrelatie?

Met online financiële adviseurs kunnen gebruikers hun investeringen beheren, hun uitgaven volgen, budgetten maken en belangrijke informatie gebruiken om slimme financiële beslissingen te nemen. Hoewel persoonlijke financiële adviseurs duur en beperkend kunnen zijn, afhankelijk van uw inkomen, zijn online financiële adviseurs handig, goedkoop en bijna overal voor iedereen toegankelijk.

Online financieel adviseurs

Een online financieel adviseur kan u helpen uw financiën te analyseren en een plan op maat te ontwikkelen. Online financieel adviesdiensten kunnen variëren in omvang, afhankelijk van uw behoeften, maar ze kunnen u helpen met budgetteren, beleggen, pensioenplanning en meer.

Wat is een online financieel adviseur?

Een online financieel adviseur kan u helpen bij het opstellen van een budget, het bijhouden van uw uitgaven, het beheren van uw investeringen en het bereiken van uw financiële doelstellingen op korte en lange termijn. Met online financieel advies stemt u uw beleggingsstrategie af op uw eigen voorkeuren en komt u met een effectief persoonlijk financieringsplan dat u op het juiste spoor zet om uw doelen te bereiken.

In dit artikel gaan we dieper in op de voordelen van het gebruik van een online financieel adviseur en leggen we uit waar je op moet letten als je er een zoekt. Lees verder voor meer informatie over de beste online financiële adviseurs. U kunt ook de onderstaande links gebruiken om naar een sectie in dit artikel te gaan.

Online financiële adviseurs kunnen zowel menselijke als robo-adviseurs zijn. Menselijke online financiële adviseurs bieden dezelfde diensten als persoonlijke adviseurs, maar zijn doorgaans toegankelijker en goedkoper. Het voordeel van een menselijke financieel adviseur is dat ze na verloop van tijd een beter inzicht kunnen krijgen in uw behoeften, voorkeuren, bestedingspatroon, enz. en hun diensten kunnen afstemmen op uw levensstijl.

Aan de andere kant kunnen robo-adviseurs nauwkeurig beleggingsadvies geven tegen een lage prijs. Robo-adviseurs zijn handig en betaalbaar opties voor diegenen die advies willen over het beheer van hun belegging, en daarom zijn ze in de loop der jaren steeds populairder geworden. In feite wordt verwacht dat tegen 2025 ongeveer 479 miljoen mensen wereldwijd robo-adviseurs zullen gebruiken.

Hoe werken online financiële adviseurs?

Er zijn twee soorten online financiële adviseurs – menselijke en robo-adviseurs – elk type handelt het financiële proces op een andere manier af. Met een robo-adviseur vult u meestal een vragenlijst in die inzicht geeft in uw financiële tendensen, zoals uw risicotolerantie en langetermijndoelen. De robo-adviseur gebruikt deze informatie om uw beleggingen automatisch te beheren op basis van een algoritme.

Een menselijke adviseur biedt veel van dezelfde diensten die een robo-adviseur doet, zoals persoonlijk advies voor beleggingsbeheer, maar met een menselijk tintje. Een menselijke adviseur kan persoonlijk advies geven op veel verschillende gebieden van persoonlijke financiën en u kunt rechtstreeks met hen communiceren.

Het voordeel van een menselijke online financiële planner is dat ze waarschijnlijk in staat zullen zijn om: meer diepgaand advies geven en expertise in vergelijking met een robo-adviseur. U kunt ze bellen en ze complexe financiële onderwerpen laten opsplitsen of uw beleggingsstrategie personaliseren om af te stemmen op specifieke situaties in uw leven.

Wat doet een online financieel adviseur voor u?

Met online financiële adviseurs kunt u:

Plannen ontwikkelen voor uw financiën met budgetsjablonen die uitgebreid genoeg zijn om universiteitsfondsen, estate planning, verzekeringsinvesteringen, langetermijninvesteringsbeheer, uitgaventrends en pensioenplanning op te nemen.
Analyseer uw schuldbegrijp hoe schuldbeheer werkt en ontwikkel een plan om schulden af ​​te lossen met behulp van een online financiële planner.

Toegang tot deskundige begeleiding als het gaat om het doen van investeringen, het maken van budgetten en het stellen van financiële doelen.

Analyseer uw financiële situatie en voer scenario’s uit om ‘wat als’-vragen over uw financiële toekomst te beantwoorden. Als u uw spaardoelen op korte of lange termijn wilt aanpassen, kunt u uw financiële plan zonder extra kosten wijzigen.
Houd uw gegevens privé. In tegenstelling tot een traditionele financiële planner hoeft niemand anders uw persoonlijke gegevens te zien en kunt u erop vertrouwen dat uw gegevens veilig worden opgeslagen. Wanneer u een online financieel adviseur gebruikt, hoeft u zich geen zorgen te maken dat een bevooroordeelde adviseur of effectenmakelaar uw beleggingsrekeningen in hun eigen voordeel fooit.
Snelle rapporten uitvoeren, en begrijp ze gemakkelijk. U hoeft niet meer te wachten op driemaandelijkse rapportage en ontijdige e-mailantwoorden. Als u zich online aanmeldt voor hulp bij financiële planning, kunt u met een vingerknip gegevens ophalen en inzicht krijgen in uw persoonlijk kapitaal. Beter nog, met een maandelijkse financiële planner van Mint.com kunt u de cijfers in uw rapport lezen met een intuïtieve, gemakkelijk te lezen lay-out – wat betekent dat u de mogelijkheid heeft om uw geld helemaal zelf te controleren , geen Calculus-diploma of professionele financiële hulp vereist!

Met online rapportage zijn uw dagen van het gebruik van een handmatige rekenmachine voorbij.

Voordelen van het gebruik van een online financieel adviseur

Er zijn veel voordelen verbonden aan het gebruik van een online financieel adviseur. Allereerst krijg je deskundige inzichten en persoonlijke financiële tips waarmee je een financiële strategie kunt ontwikkelen die voor jou werkt.

Online financiële adviseurs zijn ook relatief goedkoop en handig omdat u geen fysiek kantoor hoeft te bezoeken – neem gewoon online of telefonisch contact op met uw financieel adviseur om de service te krijgen die u nodig hebt.

Enkele van de belangrijkste voordelen van het gebruik van een online financieel adviseur zijn:

Handig: toegang tot financiën op elk moment. U hoeft geen afspraken te maken met een financieel planner of een kantoorbezoek plus reistijd in te plannen. Log gewoon in op uw website voor financiële planning en krijg in realtime toegang tot live-informatie – allemaal vanuit uw luie stoel! Meestal lagere kosten en soms zelfs gratis: een persoonlijke financiële planner rekent vaak hogere tarieven dan een online financieel adviseur. In sommige gevallen kunt u zelfs gratis online financiële adviesdiensten krijgen! Online tools en inzichten: online financiële adviseurs worden vaak geleverd met gebruiksvriendelijke analytische tools waarmee u de investeringsprestaties kunt volgen en uw uitgaven kunt controleren.

Waar u op moet letten in uw online financiële planner:

Uw online financiële planner zou de voordelen van een traditionele financieel adviseur moeten bieden, plus meer:

Portefeuille en activa volgen: Krijg up-to-the-minute gegevens over uw beleggingen en totale activa, en krijg advies over uw beleggingsportefeuille. Er zijn veel gratis financiële middelen die u kunt gebruiken om uw beleggingen helemaal zelf te volgen, maar een financieel adviseur zal een beter begrip hebben van de marktvolatiliteit en wanneer het tijd is om uw portefeuille opnieuw in evenwicht te brengen.
Risico analyse: Krijg snel inzicht in het risiconiveau van elke voorgestelde investering en krijg advies over risicobeheer. Risicobeheer verwijst naar de bereidheid van een belegger om rekeningen aan te nemen die dramatisch hoge winsten kunnen opleveren, evenals plotselinge, aanzienlijke dalingen. Over het algemeen zal uw online financieel adviseur een agressievere houding voorstellen aan jongere beleggers, omdat hun account meer tijd heeft om te herstellen in het geval van een marktcrash.
Uw financieel adviseur zou u ook moeten kunnen helpen uw eigen risiconiveau voor potentiële kredietverstrekkers te verminderen, te beginnen met een gratis kredietscore voordat u uw aantal langzaam opvoert met aanhoudend advies.
Mobiele functies: Voorbij zijn de dagen van het plannen van afspraken tijdens de kantooruren van uw financieel planner. Met een gratis online financieel adviseur kunt u uw rekening bekijken vanaf elk apparaat, inclusief smartphones en tablets. Maak overal en altijd updates en wijzigingen.
Financiële rekenmachines: Maak ‘wat als’-prognoses, bereken het potentiële rendement en maak plannen voor de toekomst. Met behulp van gratis online financiële rekenmachines kunt u uw huidige vermogenssaldo berekenen en een plan maken om uw spaarrekening te laten groeien, vermogen op te bouwen en uzelf voor te bereiden op financieel succes in de komende jaren.
Doel volgen: Stel financiële doelen in en zie eenvoudig hoe u deze bijhoudt. Diensten zoals Mint bieden zelfs e-mail- en mobiele waarschuwingen, factuurherinneringen en meer om u te helpen uw doelen te bereiken.

Iedereen heeft een wegenkaart nodig. Met online financiële planners kunt u: stel specifieke doelen voor uw pensioen, opleiding, investeringen en uitgaven, en houd u daaraan. Uiteindelijk helpen goede online financiële planners u om verstandigere beslissingen te nemen over uitgaven en aankopen en om u aan te moedigen bij het bereiken van uw financiële doelen.

Is het de moeite waard om met een online financieel planner te praten?

U hoeft geen miljonair te zijn om een ​​online financiële planner te gebruiken. In feite kunnen veel mensen baat hebben bij het gebruik van een online financiële planner, aangezien de meeste Amerikanen geen professionele pleitbezorger hebben voor hun financiële welzijn. Dit wordt geïllustreerd door het feit dat 65% van de Amerikanen aangaf in 2020 geen financiële vertegenwoordiger te hebben.

Een online financieel planner kan u op weg helpen met beleggen op de aandelenmarkt. Of, als u al een ervaren belegger bent, kan een online financieel adviseur geavanceerde analyses leveren en alternatieve strategieën voorstellen. Een online financieel planner kan zelfs helpen met simpele dingen, zoals het opstellen van een maandelijks huishoudbudget.

Wat uw persoonlijke financiële doelen ook zijn, een expert aan uw zijde kan u helpen op schema te blijven om ze te bereiken. Dus wil je professioneel advies zonder een fortuin uit te geven, dan kan een online financieel planner een goede optie zijn.

Waar vind ik een online financieel adviseur?

U kunt naar Google springen en de vele financiële websites bekijken waaruit u kunt kiezen. Maar geloof niet zomaar een online financieel adviseur op hun woord – als u een belofte van snelle rijkdom tegenkomt, besef dan dat het waarschijnlijk te mooi is om waar te zijn.

Om een ​​financieel adviseur te vinden, kunt u:

Vraag vrienden of familieleden of ze er een aanbevelen Zoek een online database met financieel adviseurs Lees online beoordelingen van verschillende financiële adviesdiensten

U kunt uzelf ook tijd besparen en bij ons blijven, de vertrouwde professionals die u helpen uw financiële doelen te bereiken. Van investeringsrekeningen tot collegegeld, creditcardschulden tot pensioenplanning, onze online financiële planner heeft alle functies die u nodig hebt om u te helpen budgetteren en dienovereenkomstig te plannen.

Pro-tip: Voordat u verder gaat met een financieel adviseur, moet u deze eerst doorlichten met de handige tool van Investor.gov.

Hoe vind ik gratis een online financieel adviseur?

De … gebruiken Mint-appkrijgt u toegang tot gratis online financiële adviesdiensten snel en gemakkelijk. Mint kan u helpen uw financiën te beheren terwijl u uw financiële doelen op korte en lange termijn nastreeft. Met de Mint-app kunt u:

Houd de cashflow bij, inclusief terugkerende rekeningen en abonnementen. Maak gepersonaliseerde budgetten. Analyseer uw uitgaven. Controleer regelmatig uw kredietscore. Volg uw beleggingsportefeuille.

Mint.com is een volledig online pakket voor financiële planning en het is helemaal gratis. Klik hier om je aan te melden!

Gebruik een online financieel adviseur om u voor te bereiden op de toekomst

Een online financieel adviseur kan individuen verschillende voordelen bieden, ongeacht hun inkomen of financiële situatie. Met de hulp van een online financieel adviseur kunt u budgetten maken, uw uitgaven volgen, uw investeringsstrategie personaliseren en meer. Het beste is dat het handig en goedkoop is in vergelijking met traditionele financiële adviseurs – soms is het zelfs gratis!

Meld u vandaag nog aan voor de Mint-app om toegang te krijgen tot gratis online financiële adviesdiensten. De Mint-app is een hulpmiddel waarmee u uw financiële welzijn kunt verbeteren en al uw financiële doelen kunt bereiken. Met Mint kunt u krachtige financiële beheertools overal mee naartoe nemen en ze in een mum van tijd openen.

Bronnen: Statista 1 | Statista 2

Andere online financiële bronnen:

Meer informatie over de basisprincipes van financiële gezondheid.

Hier zijn 5 online financiële rekenmachines om te gebruiken.

Bekijk deze persoonlijke financiële tips om u te begeleiden.

Gebruik deze gids om een ​​financieel adviseur te vinden.

Meld je vandaag nog aan voor Mint

Van budgetten en rekeningen tot gratis kredietscore en meer, u zult
ontdek de moeiteloze manier om er bovenop te blijven.

Meer informatie over beveiliging

Gebruik Google Play Mint iOS App Store

This post Basisprincipes van online financiële adviseurs en online financieel advies
was original published at “https://mint.intuit.com/blog/personal-finance/online-financial-advisor/”


Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
River Scott

Emmett River Scott: Emmett, a culture journalist, writes about arts and entertainment, pop culture trends, and celebrity news.